Više od 80 ruskih dječaka i djevojčica iz košarkaške akademije Aleksandra Saše Grujića, trenutno boravi u okviru košarkaškog kampa u Sportskom centru Igalo. Akademija ovog poznatog košarkaškog stručnjaka koji 13 godina radi sa najvećim klubovima u Rusiji, a sada i kao pomoćni trener ruske reprezentacije, već šestu godinu za redom u junu dolazi u Sportski centar Igalo, gdje treniraju i borave 24 dana. Grujić kaže da je višegodišnji kontinuitet saradnje potvrda odličnih uslova koje pruža Sportski centar Igalo i da su i polaznici Akademije, a i oni kao treneri prezadovoljni kompletnim aranžmanom i uslugama koje im pruža kompleks.

„Krenulo je kada je prvi put bio ovdje poznati ruski košarkaš Sergej Bikov da radi individualni trening i onda se ustanovilo da su dobri uslovi za takav rad. Potom smo počeli da okupljamo klince i mlade igrače i sada je to već tradicija da je cijeli jun mjesec opredjeljen za rad ovdje sa našom djecom iz Rusije“, objašnjava Grujić dodajući da zahvaljujući saradanji njegove Akademije i Sportskog centra, trenutno u Igalu boravi više od 150 ljudi što igrača, što trenera i roditelja koji su došli sa najmlađim polaznicima Akademije.

Grujić je trenersku karijeru u Rusiji započeo sa mlađim kategorijama CSKA, pa potom je radio sa prvim timovima Dinama i Lokomotive a sada i kao pomoćni trener ruske reprezentacije.

„Tu se i rodila ideja za taj individualni rad, jer mi radimo u malim grupama od 6 do 8 igrača sa kojima radi po tri trenera. Rusi su prepoznali kvalitetan rad i vraćaju se svake godine, a nadam se da će se ova sradnja sa Sportskim centrom nastaviti i dalje. Čak je i ideja da se organizuje i zimski kamp ovdje u Sportskom centru Igalo, a pošto mi odavde rad nastavljamo u julu u Srbiji, vidjećemo za ubuduće da li ćemo možda oba mjeseca boraviti ovdje“, poručio je Grujić.

Boravak polaznika Akademije, smatra direktor Sportskog centra Igao, Radovan Ralević, dovoljno govori koliki su potencijali i kakve su mogućnosti razvoja sportskog turizma.

„I to ne samo u našem Centru nego i uopšte u Herceg Novom. Vraćanjem hotela „Play“ u vlasništvo Opštine i na upravljanje Sportskom centru mi sada možemo da nudimo kompletan aranžman sportskim klubovima i institucijama i da cijenovno budemo vrlo konkurentni na tržištu kao jedna zaokružena destinacija. Upravo je to i bila ideja i cilj kada se krenulo u rpoceduru vraćanja hotela u vlasništvo Opštine, jer će to unaprijediti cjelokupnu turističku ponudu Herceg Novog, sa fokusom na razvoju sportskog turizma i radom tokom cijele godine“, kazao je Ralević. On je podsjetio da je Sportski centar, u čijem je sastavu zatvorena dvorana sa raznovrsnim kapacitetima od teretane do terena za košarku rukomet i odbojku, u prethodnom periodu uspio da svoje kapacitete obogati i novim terenom za odbojku na pijesku, te dodatnim uređenjem četiri teniska terena, doprinio da se u mnogome unaprijedi cjelokupna ponuda. Stoga je sada zainteresovanim klubovima i pojedincima na raspolaganju kompletan paket za pripreme, počev od smještaja, preko terena za treninge, teretane i pratećih sadržaja, čime Herceg Novi postaje jedna od najatraktivnijih destinacija za sportski i aktivni turizam.

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo