Političko privredna delegacija kineskog grada Hđina, predvođena gradonačelnikom Đianši Đaom, u okviru zvanične posjete Herceg Novom, nakon potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i saradnji, obišla je kompleks Sportskog centra Igalo i pripadajućeg mu hotela Play. Oduševljeni onim što su vidjeli gosti iz Kine su, kako je rekao direktor Sportskog centra Igalo, Radovan Ralević, izrazili zainteresovanost za saradnju.

„Zainteresovani su svakako za neki vid saradnje. Objasnili smo im situaciju sa parketom i prikazali neke mogućnosti za dodatnu izgradnju pomoćnih hala i još nekih kapaciteta koji bi mogli biti interesantni. U svakom slučaju izrazili su veliko zadovoljstvo cjelokupnim kompleksom i svime onim što su vidjeli da su mogućnosti Sportskog centra Igalo“, kazao je Ralević. On je objasnio da su predstavnici Sportskog centra gostima prvo pokazali kapacitete velike hale od borilišta preko pomoćnih sala, teretane do svlačionica i pomoćnih prostorija.

„Zatim smo obišli Teniski centar kapaciteta tri šljakasta terena i jedan betonski, sa uređenim zelenim površinama, kafeterijom i ostalim pratećim kapacitetima. Posebno im je interesantno bila izložba u Olimpijskom parku gdje su prikazani hercegnovski sportisti koji su do 2012. godine učestvovali na Olimpijskim igrama. Potom smo obišli ostale betonske terene i otvoreni teren za odbojku na pijesku“, objasnio je Ralević. Gosti iz Kine su bili oduševljeni sportskim kapacitetima kojima raspolaže kompleks, a posebno im je bila privlačna činjenica da je u okviru kompleksa i sportski hotel Play sa pripadajućim restoranom.

„Jako ih je interesovalo kako funkcioniše kompleks sa hotelom i da li je on u sklopu i vlasništvu Sportskog centra, te da li je sve u vlasništvu Opštine ili ima i privatnog udjela“, rekao je Ralević. Direktor Sportskog centra je istakao da je goste iz Kine takođe interesovalo kako generalno funkcioniše Sportski centar u prihodovnom smislu i u saradnji sa lokalnim klubovima, te koje su tarife i cijene za korisnike određenih sportskih usluga, a sa velikim iznenađenjem su prihvatili činjenicu da, recimo, sat vremena korištenja teniskih terena košta svega 5 eura. Interesantno im je takođe bilo da za građane Herceg Novog postoje i određene besplatne usluge u Sportskom centru Igalo.

„Neskriveno je bilo njihovo oduševljenje kako je cijeli kompleks osmišljen i kakvim mogućnostima raspolaže kao jedan zaokružen proizvod i jedinstvena cjelina u kojoj bi eventualno investiranje imalo izuzetnu sigurnost za uložena sredstva“, zaključio je Ralević.

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo