U Sportskom centru Igalo prethodnih sedam dana je posljednje pripreme i glazuru forme za nastup na kvalifikacionom turniru za prvenstvo Evrope za igračice do 14 godina u češkom gradu Rakovniku, odradila jedna od najtalentovanijih teniserki Balkana, trinaestogodišnja Dorotea Milosavljević akutelna državna prvakinja i prvorangirana teniserka Srbije u kategoriji do 14 godina. Dorotea je prošle godine prvi put došla da radi u Teniskom centru Sportskog centra Igalo i sa trenerom Markom Miletićem pod tehničkim nadzorom Dada Miletića odradila je odlične pripreme, nakon kojih je postala držvana prvakinja Srbije.

„Ona je po meni trenutno najtalentovanija igračica Srbije i mislim da je nasljednica Ane Ivanović i Jelene Janković. Poslije priprema koje je ovdje sa nama radila postala je, sa nepunih 13 godina, prvorangirana igračica Srbije do 14 godina. To je na neki način i nama satisfakcija jer je svoje posljednje brušenje forme odradila sa nama, stoga se nadamo da će joj isto tako talične biti i ove pripreme pred evropsko takmičenje“, kazao je Marko Miletić izrazivši uvjerenje da će Dorotea ostvariti odličan rezultat u Češkoj.

„Radili smo zaista jako, jako dobro i mislim da smo dosta taktičkih varijanti uspjeli da dovedemo do maksimuma tako da u odličnoj formi ide na takmičenje u Rakovnik“, konstatovao je Miletić.

Svoje oduševljenje i zadovoljstvo radom u Sportskom centru Igalo i sa trenerom Teniskog kluba Herceg Novi, ne skriva ni sama Dorotea koja u subotu putuje za Češku kao dio tročalne reprezentacije Srbije.

„Prošle godine u avgustu sam prvi put igrala na ovim terenima i zaista mi jako odgovaraju i uslovi i atmosfera. Tereni su super zaista i uslovi rada ovdje su sjajni pa sam zato i pred ovo važno takmičenje došla da ovdje odradim posljednje pripreme. Marko i njegov otac rade odličan posao i zaista smo odradili super pripreme i osjećam da sam u potpunosti spremna za reprezentativni nastup. Navikla sam se na reket i dosta toga sam u tehnici doradila za ovih sedam dana priprema u Sportskom centru Igalo“, kazala je Dorotea.

Mladoj srpskoj teniserki uspjeh u Češkoj poželio je i direktor Radovan Ralević poklonivši joj majicu Sportskog centra Igalo sa željom, kako je rekao, da osvoji medalju, jer će to biti najbolja potvrda kvalitetnog rada u ovdašnjem Teniskom centru.

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo