Grupa Balkanika koja će u sklopu proslave 300 godina od osnivanja Topaljske komunitadi održati večeras, 14. jula, veliki koncert na Kanli Kuli sa početkom od 21:00 sati, smještena je u hotelu „Play“ koji posluje u okviru Sportskog centra Igalo.

Predvođeni Aleksandrom Sanjom Ilićem kompletan sastav od 18 članova ističe da su prezadovoljni uslovima i smještajem u hotelu „Play“ i da uživaju u ambijentu cijelog kompleksa uz nadu da će posjetioci na Kanli kuli isto toliko uživati u njihovoj muzici večeras.

Ovim aranžmanom još jednom se dokazuje opravdanost vraćanje hotela ‘Play’ u vlasništvo Opštine i na upravljanje Sportskom centru Igalo, od samog starta daje vidljive rezultate.

„Smatram da je Sportski centar sa hotelom i restoranom ‘Play’ koji će raditi tokom cijele godine, već sada značajno unaprijedio cjelokupnu turističku ponudu Herceg Novog“, kazao je direktor Sportskog centra Iglao, Radovan Ralević ističući da je restoran „Play“ otvoren za sve posjetioce ne samo za goste hotela i Sportskog centra. Ralević je takođe podsjetio da je Sportski centar, u čijem je sastavu zatvorena dvorana sa raznovrsnim kapacitetima od teretane do terena za košarku rukomet i odbojku, u prethodnom periodu uspio da svoje kapacitete obogati i novim terenom za odbojku na pijesku, te dodatnim uređenjem četiri teniska terena i tako doprinio da se u mnogome unaprijedi cjelokupna ponuda. Stoga je sada zainteresovanim klubovima i pojedincima na raspolaganju kompletan paket za pripreme, počev od smještaja, preko terena za treninge, teretane i pratećih sadržaja, do vrhunske i povoljne ishrane u restoranu.

Koncert grupe Balkanika je poklon građanima i gostima Herceg Novog, organizuju ga Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i Herceg Fest, a ulaz je slobodan.

Grupa Balkanika, osnovana 2000. godine okuplja poznate i talentovane muzičare čiji je lider i autor, Aleksandar Sanja Ilić, jedan od najuspešnijih kompozitora raznovrsnih muzičkih žanrova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Od osnivanja grupe Ilić vodi računa da se u njoj nađu muzičari koji sviraju stare instrumente sa prostora Balkana i da uz posebnu pažnju te instrumente ukomponuje u pop-rok zvuk. Muzički stil Balkanike je orginalan, zasnovan na snažnom i iskonskom ritmu Balkana, sa modernim pristupom i senzibilitetom.

Projekti “Balkan 2000” i “Balkan concept” su najprodavaniji projekti u poslednjih 15 godina u Srbiji a najnoviji album “Stand Up” po reakcijama publike zasigurno će biti najuspešniji do sada. Grupa se sastoji od dvanaest muzičara. Među njima su tri ženska etno vokala i jedan muški rok vokal koji u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk.
Za samo poslednjih nekoliko godina grupa je imala više nego uspješne koncerte u Moskvi, Londonu, Americi, Kanadi, Južnoj Koreji, Indiji, Pakistanu, Egiptu, Meksiku, Kini, Belgiji, Holandiji, Poljskoj, Sloveniji, Austriji, Tunisu, Alžiru, Crnoj Gori, Bosni, Turskoj, Rumuniji…

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo