Hercegnovska, tačnije zelenička, ekipa Moćni rendžeri u sastavu Milan Dakić i Nemanja Milošević pobjednik je turnira u odbojci na pijesku održanog danas na terenu Sportskog centra Igalo. Dakić i Milošević su u finalu, rezultatom 2:0 (21:10 ; 21:16) savladali, takođe zeleničku ekipu Palos Verdas za koju su nastupili  Igor Ogurlić i Špiro Vučković. Na na drugom državnom turniru u odbojci na pijesku ove sezone, a prvom ikada održanom u Herceg Novom, treće mjesto su osvojili Goran Gojković i Marko Golubić savladavši Branislava Stevića i Miodraga Dašića takođe rezultatom 2:0 (21:16 ; 23:21).

Na turniru je prikazana odlična odbojka, a svi učesnici su izrazili zadovoljstvo organizacijom i prije svega pohvalili kvalitet i uređenost terena na kojem su igrali.   Podsjetimo da je ekipa Dašta u sastavu Jelena Janković i Marija Zelenović iz Trebinja osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji na turniru održanom dan ranije. Janković i Zelenović su u finalu rezultatom 2:1 (22:20 ; 19:21; 15:9) savladala Novljanke Milicu Tufegdžić i Nađu Bulatović. Treće mjesto u konkurenciji žena pripalo je ekipi As iz Herceg Novog za koju su nastupile Duška Jovović i Tamara Munković, a koje su u borbi za bronzu savladale ekipu MIS u sastavu Mihaela Zelenović i Anđela Spahić.

Oba dana, prije i poslije zvaničnih mečeva, odigrane su revijalne utakmice u kojima su nastupile djevojčice i dječaci, ali veterani.

Turnir u Sportskom centru Igalo je dio projekta “Raširimo mrežu” koji je pokrenuo Odbojkaški savez Crne Gore  a sa ciljem stvaranja infrastrukturnih uslova za kontinuirano bavljenje odbojkom na pijesku i organizovanje turnira i prvenstava. Projekat “Raširimo mrežu” je obezbijeđen od strane Svjetske odbojkaške federacije FIVB i Evropske odbojkaške federacije CEV, a podršku je dalo i Ministarstvo sporta Crne Gore.

Inicijativom direktora Sportskog centra, Radovana Ralevića nedavno je pokrenuta adaptacija i uređenje terena za odbojku na pijesku koji je sada napravljen po svim standardima za državna takmičenja. Ralević je istakao da je ovo takmičenje uvertira u planiranu Opštinsku ligu.

„Ideja je da se pokrene jedna nova priča i aktivira ovaj olimpijski sport po prvi put u Herceg Novom. Presrećan sam što ispisujemo nove stranice sporta u našem gradu, u gradu koji obožavam“, rekao je direktor Ralević. On je dodao da je ovo tek početak planiranog i da želi da pomjeri granice sporta kako bi prvenstveno omladina pa i svi ostali osjećali Sportski centar Igalo kao svoje mjesto za razonodu, druženje, zabavu i doživljavali ga kao svoju veliku sportsku porodicu.

Za prvo takmičenje ove vrste ikada organizovano u Herceg Novom prijavilo se ukupno deset(10) ekipa iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Generalni sponzor turnira je hotel „Play“, a pokrovitelji Odbojkaški savez Crne Gore, Opština Herceg Novi, Sportski centar Igalo.

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo