У Спортском центру Игало пуштене се у рад нове топлотне пумпе, које ће омогућити већу уштеду електричне енергије за око 40%. Ријеч је о капиталној инвестицији која ће омогућити боље услове рада.

Предсједник Општине Стеван Катић је истакао да Херцег Нови заслужује да има квалитетну спортску салу.

-У претходном периоду смо доста урадили да Спортски центар буде функционалан. Ово је веома значајна инвестиција, вриједна око 150.000 еура, прије двије године смо инвестирали у паркет око 200.000 еура. Херцег Нови са комплетирањем ове инвестиције стаје раме уз раме и са осталим, не само црногорским, већ и европским градовима, који имају спортске хале. Сада имамо све што је неопходно да Спорстки центар функционише како треба, наводи Катић.

Директор Спортског центра Игало Радован Ралевић је казао да је капитална инвестиција приведена крају, на задовољство свих успјешно, као и сви пројекти који су до сада рађени.

-Хвала Општини Херцег Нови која је препознала значај улагања у спортску инфраструктуру и помогла да СЦ из дана у дан постаје свјетско мјесто за тренажни процес спортиста. Сада имамо коначно систем гријања и хлађења. Задовољни смо урађеним. Захваљујем се свима који су радили на овом пројекту, од наших запослених до сарадника из Термоинжињеринга који су одрадили цјелокупан посао. Захваљујем клубовима који су дошли и да им пожелим много успјеха у дворани која ће им сада пружати боље услове. Пројекат је изведен прије планираног рока, имали смо добру комуникацију са Термоинжењерингом. Према калкулацијама које су урађене, нови систем ће обезбједити 40% уштеде електричне енергије у односу на досадашњу потрошњу, рекао је Ралевић.

Према ријечима предсједника КК Приморје 1945 Жељка Рогановића, ово је историјски моменат за све спорстисте који користе дворану за тренинг и напредак, као и за све запослене који су помогли у остварењу пројекта.

-Заједно са паркетном подлогом која је урађена прије двије године, сматрам да је ово велики допринос. Видите колико је сада овдје пријатно, ко долази да тренира, зна колико је неугодно тренирати по врућини, а слично је и када је хладно. Тек сада имамо комплетан Спортски центар, који можемо и тржишно да валоризујемо. Морам да кажем и у име КК Приморје да нам је ово заиста потребно и овај феноменалан тренутак треба поздравити, казао је Рогановић.

Послије 15 година дочекати и промјену паркета и данашње пуштање у рад климатизације, много ће значити свим спортистима а посебно кошаркашима, кошаркашицама и одбојкашицама који највише користе ову салу, казао је тренер Милан Дабовић, отац Ане и Милице Дабовић, прослављених кошаркашица.

– Услови у којима су моје ћерке тренирале у Херцег Новом били су ближи 19. него 21. вијеку, међутим без такве борбе, не може се ни доћи до овога до чега су оне дошле и шта су све постигле. Сада је боље и на добром су путу и младе кошаркашице из Херцег Новог и оне које су првакиње Б дивизије Европе – Савковић, Радњић, Булајић које су направиле фанстастичан успјех а све из ове дворане су кренуле и довеле Црну Гору до озбиљног такмичења а то је А дивизија. Ово је за Херцег Нови достигнуће које је за свако поштовање, казао је Дабовић.

Директор француске кошаркашке федерације за међународне односе Горан Радоњић је навео да је био заговорник пројекта, јер зна шта то значи спортистима.

-Поређења ради, у Француској нема баш пуно оваквих дворана, са оваквим паркетом и климом. Ово што је Херцег Нови добио, тога нема пуно у Француској. Направљено је нешто феноменално. Када сам видио све ово, рекао сам да је то ренесанса за спорт. Ми смо већ пар дана, колико је овдје био предсједник француске Федерације Жан Пјер Сиутат, разговарали и са предсједником Општине Стеваном Катићем и направили пуно пројеката који неће бити само прича. У наредним данима доћи ће делегација КСЦГ која ће у сарадњи са Приморјем и предсједником Катићем направити велику спортску манифестацију у фебруару, а то је КУП Црне Горе. Херцег Нови је најљепши град, а уз овакву салу имаће још боље услове да пружи младима. Дјевојке и дјечаци који су отишли широм свијета, доћи ће опет у Херцег Нови. Већ имамо планове и договоре. Херцег Нови је град из којег потичу бројни познати кошаркаши и кошаркашице, вријеме је да опет направимо нове успјешне играче, истакао је Радоњић.

Технички директор фирме Техно инжењеринг Спасоје Ћеранић истиче да је пројекат завршен у најскоријем року.

– Ријеч је о спортској дворани коју често користе млади спортисти. Сада ће имати комфор ове дворане, што значи да ће имати потпуну климатизацију и услове за  рад. Замјенили смо топлотне пумпе, које су биле у веома лошем стању, уградили смо нове, произвођача из Италије, а које су високософистициране и ефикасне, смањиће потрошњу електричне енергије, а самим тим створити велике уштеде у новцу – наводи он.

Ћеранић је казао да је гарантни рок за изведене радове двије године.

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo