У организацији Спортског центра Игало уприличен је пријем НБА кошаркаша Николе Јовића, чија је мајка из Херцег Новог, као и кошаркашица Ане и Милице Дабовић. Плакету за допринос у промоцији спорта и Херцег Новог уручио им је извршни директор Спортског центра Игало Радован Ралевић, а поклоне представник ТО Херцег Нови, Далибор Вуковић. Наша прослављена играчица Милица Дабовић вратила се у матични клуб након више од 20 година. Данас је потписала је уговор за ЖКК Херцег Нови 87.

Никола Јовић, донедавно кошаркаш Меге крајем јуна потписао је уговор са екипом Мајами Хита у НБА лиги. Претходно на НБА драфту изабран је као 27. пик од стране Мајамија, а прије доласка у наш град је дебитовао у љетњој лиги.

-Ово је нешто као сан. То што сам у Мајамију, клуб, његова историја, начин тренинга, људи који тамо раде. Надам се да ћу  се показати у што бољем свјетлу. Амбиције клуба су да се освоји НБА, јаки су били прошле године. Све је ново за мене, покушавам да се уклопим и мислим да ће све бити добро, казао је Јовић за РТХН.

Момир и Јовица  Ратковић који су тренирали Јовића, кажу да је феноменалан осјећај бити дио стварања једног играча.

– Нисам једини у томе. Има много људи који су радили са њим. Николу тренирам од његове 11 године. Свако љето смо овдје у Херцег Новом. Био је код мене у КК Сава, послије тога у Меги и онда у НБА. Увјек је задовољство да се сретнемо, казао је Момир Ратковић.

-Велика је част радити са званично НБА играчем и учествовати у његовом развоју у почетним годинама и темељу који је веома важан. Сви смо поносни и срећни због његовог успјеха и надам се да ћемо и даље сарађивати, казао је Јовица Ратковић.

На данашњој свечаности саопштено је да је КК Нови вратио стари назив Херцег Нови 87. Предсједник клуба Ранко Шабановић саопштио је да је склопљено неколико уговора и доведена четири значајна појачања.

– Лонгомо Анинио Ниокоме из Конга, из Босне и Херцеговине Адна Разић,  Украјине Кристина Узелман и главно појачање која се послије двије деценије враћа у матични клуб Милица Дабовић, казао је Шабановић.

Милица Дабовић истиче да срећи нема краја јер ће послије 21 године радити са оцем.

– Фали ми ту Ана да играм са њом, али надам се да ће моје тјело издржати док Ана не дође и да онда и ја крунишем своју каријеру титулом у ХН. Препоносна сам што ћу бити дио татиног тима. Циљ нам је да херцегновсаку кошакру подигнемо на један већи ниво.

Власница клуба Ана Дабовић Мустур срећна је што се Милица вратила у клуб и нада се да ће са сестром заједно опет играти.

-Захваљујем директору Ралевићу што нас је примио и не заборавља нас амбасадоре града. Увјек са поносом истичемо да смо из Херцег Новог, казала је Дабовић Мустур.

КК „Херцег Нови 87“ играће Прву лигу, а најављен је амбициозан рад са млађим категоријама и првом екипом.

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo