Одбојкашице Албатроса и Херцег Новог састаће се вечерас у дербију 4. кола ЕПЦГ Супер лиге у Спортском центру Игало.

Меч који привлачи пажњу не само навијача и поклоника одбојке већ и љубитеља спорта, јер се састају екипе које су без пораза у досадашњем дијелу првенства.

Тренер ЖОК Албатроса, Бранка Обрадовић свјесна је какав је противник градски комшија.

– Овогодишњи новајлија у Супер лиги, Херцег Нови који се вратио веома појачан и има екипу на европском нивоу. Ту су  играчице позанте у одбојкашком свијету, док је наша екипа стандардно игра и труди се да сваком ривалу пружи отпор – наводи она.

Тренер ЖОК Албатрос, Бранка Обрадовић

Обрадовић стрпљиво припрема екипу, спуштна нервозу и савјетује играчице да играју општено и прикажу добру одбојку, а публику позива да дође и подржи оба тима, која представљају Херцег Нови.

– Наш циљ је да се и даље задржимо у првих четири екипе, као у претходе три године, мада знам да барске екипе, поготово Галеб, неће тек тако препустити трон. Ово нам је четврта сезона да смо у Првој лиги, ове године је то Супер лига, појачан је ниво игре и екипе су се појачале. Ми смо промијенили састав екипе, појачали смо се играчицама из Украјине и Србије – казала је Обрадовић.

Искуства у градским дербијима неће недостајати тренеру ЖОК Херцег Нови, Милораду Крунићу, који је девет година радио у Каштелу у Хрватској.

Тренер ЖОК Херцег Нови, Милорад Крунић

– Поучен искуством знам како треба радити са екипом, како би имала мир за такве утакмице, јер ту је важно мислити само о спорту и стварима које су битне за игру на паркету и ту се доказивати – прича он.

Сматра да је на страни његовог тима висина одбојкашица, што у некад може бити пресудно, посебно у женској одбојци.

– Дерби ће пресудити приступ и мирноћа у глави. Ко буде имао бољу концентрацију на задатак тај ће побиједити. Наше амбиције су велике. Никада нисам јурио за новцем, већ за спортском амбицијом, тако да сам и овдје дошао да реализујемо један дугорочан пројекат. Моји први мјесеци овдје показују да би Херцег Нови могао бити једна лијепа балканска прича, а да за три-четири године причамо и о Европи – казао је Крунић.

Почетак меча у Спортском центру Игало заказан је за 20:30 сати.

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo