У организацији шаховског клуба Херцег Нови и у сарадњи породице  Обрада Манојловића, поводом 28. октобра Дана општине, јуче је у хотелу Плеј одигран једанаести меморијални турнир „Обрад Манојловић“.

На турниру је учествовало 69 играча из седам шаховских федерација, Босне и Херцеговине, Србије, Русије, Бјелорусије, Украјине  Швајцарске и Црне Горе. Шеснаест играча је са титулама, од чега три велемајстора, Павел Анисимов, Небојша Никчевић  и  Милан Драшко, три интернационална мајстора, девет фиде мајстора и један мајсторки кандидат. Турнир се играо по блиц темпу 3’+2“ у 13. кола.

После 13. кола побједио је руски велемајстор Павел Анисимов са 11,5 поена. Други је ФМ Александар Томић са 11 поена, док је трећи руски шахиста Андреј Сквортсов са 10 поена. Фиде мајстор Армин  Мушовић  је са 9 поена на четвртом мјесту, ИМ Зоран Арсовић на петом (9 поена), док је ЦМ Игор Вујачић  шести (такође са 9 поена).

Новчане награде организатора добили су ИМ Блажо Калезић, ФМ Славен Пастар (БИХ) , Милан Драшко са 8,5 и ИМ Боро Миљанић са 8 поена. Награде су припале и најбољем домаћем такмичару ФМ Миомиру Савићу са 8 поена, најуспјешнијем ветерану Машану Бубањи са 6 поена. Награда за најбољег омладинца отишла је у руке Мила Побора  са Цетиња.

Директор турнира је био Милош Бубања, а судија Веселин Балшић.

 

 

 

 

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo