Спортски Центар Игало и Хотел Плеј су два дана били пуни спортисткињама, односно дамама у копачкама, јер је у оквиру спортског програма 54. Празника Мимозе, ФК „Обилић Херцег Нови“ организовао Други међународни женски фудбалски турнир WУ17 „WOMEN SOCCER MIMOSA CUP 2023“ у Херцег Новом.

Значај овог турнира је и у томе што има међународни карактер и што су на њему учествовале екипе из Републике Српске, Хрватске и Црне Горе, односно ЖФК Леотар из Требиња, ЖНК Омбла из Дубровника и ЖФК Цветекс из Берана, kao и домаћин ЖФК Обилић Херцег Нови.
У суботу су прије подне одиграни полуфинални мечеви. Први меч одиграо је домаћин ЖФК Обилић ХН са екипом из Требиња, ЖФК Леотар. Меч је завршен 3:0 (2:0), а голове су постигле Дарија Чижек, Ана Кривокапић и Исидора Шетка (аутогол). У другом мечу сусрели су се ЖФК Цветекс и ЖНК Омбла. Сусрет је завршен 2:0 (2:0), а голове су постигле Амра Меховић и Елда Бралић.
Током паузе у такмичарском дијелу турнира, у ревијалној утакмици, прилику да заиграју имале су и најмлађе чланице ЖФК Обилић ХН и ЖНК Омбла.
У поподневним часовима одигране су преостале утакмице. У борби за треће мјесто, борили су се ЖФК Леотар и ЖНК Омбла, гдје су Требињке успјеле изборити треће мјесто са коначних 4:1 (4:1). За Леотар голове су постигле Михаела Марија Маслаћ, Милица Радовановић (два поготка) и Јована Ђајић, а за Омблу гол је постигла Луција Урилановић.
У финалу су се нашли ЖФК Обилић ХН и ЖФК Цветекс. У жестокој борби за титулу првака 2. WOMEN SOCCER MIMOSA CUP 2023, обје екипе су дале најбоље од себе. Бројне акције, прилике, пуно неизвјесности, али највише жеље за побједом означиле су овај сусрет. Меч је завршен 2:1 (2:1) у корист гошћи из Берана, те су Обилићке освојиле друго мјесто. Оба гола за ЖФК Цветекс постигла је Амра Меховић, а за ЖФК Обилић Дарија Чижек.
Програм додјеле награда и признања водила је директорица маркетинга ФК Обилић ХН, госпођа Милица Лучић. Она се прво обратила присутнима и поздравила све екипе и честитала им на постигнутим резултатима. Том приликом је представницима три гостујућа клуба уручила поклон пакете које је за њих спремио ФК “Обилић ХН” заједно са Туристичком организацијом Херцег Нови.
Значај овог турнира су препознале многе институције.
Гостопримство, професионалну хотелско-ресторанску услугу, али и дворану у којој се одиграо овај величанствени турнир, обезбједио је Спортски Центар Игало и хотел и ресторан Плеy. Плакету за допринос у реализацији турнира примио је директор Спортског Центра господин Радован Ралевић.
Компанија Царине је увијек ту да подржи здраве, локалне иницијативе. Њихова подршка није изостала ни у овом пројекту, па је плакету за допринос у реализацији турнира и њима додијељена.
Да утакмице протекну регуларно и у духу ферплеја побринуле су се наше судије, Брауновић Стеван и Драговић Игор, те су им уручене захвалнице, као и делегату турнира Пејовић Гаврилу.
Значај овог турнира одмах је препознала и наша Општина Херцег Нови и Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, који су увијек ту да нашим младим спортистима омогуће оваква такмичења и дружења. Зато је испред Општине Херцег Нови и Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу плакету за допринос у реализацији турнира преузео начелник Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, господин Кисјелица Митар.
Господин Кисјелица је уручио и плакете за најбоље појединце:
Плакета за најбољу голманку турнира: Сенита Калач, ЖФК Цветекс
Плакета за најбољег стријелца турнира: Амра Меховић, ЖФК Цветекс
Плакета за најбољу играчицу турнира: Ана Кривокапић, ЖФК Обилић ХН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo