Devedeset sertifikovanih učitelja Sadhguruove škole hatha joge održaće svoj godišnji program napredne obuke u Crnoj Gori, u Sportskom centru Igalo. Učitelji koji su prošli intenzivnu petomjesečnu obuku u školi Isha Hatha joge, koju je osnovao svjetski poznat jogi Sadhguru, početkom maja dolaze u Crnu Goru. Tako se uz SAD i Indiju Crna Gora ove godine našla na mapi zemalja domaćina napredne obuke. Prvi put ovim povodom u našu zemlju dolaze učitelji Isha hatha joge iz Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije, Belgije, Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Švedske, Austrije, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, i drugih, a domaćini programa biće dvije setrifikovane učiteljice Isha hatha joge iz Crne Gore.

Hotel Play izabran je za ovogodišnju lokaciju programa u konkurenciji deset ponuđenih lokacija na Mediteranu. Naša moderna sportska sala i otvoreni prostor na obali mora pružaju optimalne uslove za praktikovanje joge i održavanje obuke, a osoblje kuhinje i restorana ispuniće posebne zahtjeve za pripremu zdravih i ukusnih obroka zasnovanih na biljnoj ishrani, u skladu sa jogijskim načinom života.

Isha hatha yoga je klasični sistem jogijskih praksi koje je Sadhguru ponudio svijetu u njihovom čistom izvornom obliku, u skladu sa potrebama savremenih ljudi. U pitanju su jednostavne, ali moćne vježbe koje svako može naučiti od sertifikovanog učitelja i praktikovati samostalno. Klasična hata joga poznata je po brojnim pozitivnim efektima na fizičko i mentalno zdravlje i vitalnost ljudi koji je redovno praktikuju.

 

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo