KK Galeb preselio je svoj košarkaški kamp sa Kareče u Sportski Centar Igalo i održao se od 20. do 28. 07. 2024. godine.

Cilj kampa je bio da afirmisani igrači dođu iz Amerike u Evropu i da pronađu klub u koji mogu da ostanu da igraju, ali se ove godine taj cilj promijenio.
Od ove godine je orjentisan tako da je fokus na mlađim igračima, odnosno dječijoj i omladinskoj košarci. Uzrast djece je bio od 12 do 14 godina, a pored djece iz Amerike učestvovala su i djeca iz  Švajcarske, Bugarske, Srbije, Makedonije… Ukupno preko 50 učesnika.

Treneri koji su vodili kamp su Saša Tudurovski iz CSK Moskva, Rob Johanson vlasnik TSF-a (The Skills Factory), jedna od najboljih akademija za razvoj igrača u Americi sa svojim pomoćnikom Joseph JJ SWift-om koji je usmjeravao Antoy Edwards-a, jednu od najvećih NBA zvijezda i Watson Menelik takođe iz TSF-a.
Od domaćih trenera tu su se našli Ilija Gardašević (Montenegro Talent Agency), Dragiša Perović (KK “Galeb”) i Đorđr Ivanov (KK “Galeb”).

Planovi KK Galeba su da razvijaju mlađe kategorije i da igraju crnogorsku ligu. Radi se još i na projektu Montenegro Talent Academy, koji ima za cilja da se učestvuje na raznim turnirima u Americi.

 

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo