U periodu od 10. do 18. avgusta u organizaciji Ashihara kaikan Saveza Srbije i Ashihara Kluba Sparta iz Bijele održan je međunarodni letnji kamp “Igalo 2024” u Sportskom Centru Igalo.
Na letnjem kampu učestvovalo je 60 sportista iz republike Srbije, Republike Rumunije, Danske i Crne Gore.
Specijalni gosti na seminaru su bili Shihan Kim Anderson, Shihan dai Dan Matusea i Sensei Svetlan Skenderovski iz Republike Srbije koji su svojim znanjem i veštinama doprineli usavršavanju i sticanju novih znanja iz borilačke veštine kako bi ucesnike kampa još bolje pripremili za predstojeca takmičenja
Tokom navedenog perioda održano je 12 treninga, i jedno takmičenje u disciplini kate, kao i javni trening uz prisustvo mnogobrojnih gledalaca i RTV Herceg Novi.
Ashihara kao jedna nova borilačka veština u Crnoj Gori a koja se sastoji iz elemenata borenja rukama i nogama u kombinaciji sa hvatovima, bacanjima
( “sabaki” metod), se znatno razlikuje od svih ostalih borilačkih veština po čemu je prepoznatljiva u svijetu.
Organizator kampa Milan Jovanov istakao je veliku zahvalnost prema Sportskom centru Igalo u ime Ashihara kaikan Savez Srbije u organizaciji ovog kampa koji su se potrudili da se svi učesnici osećaju kao kod kuće i da nakon priprema ponesu najljepše utiske iz Crne Gore.

 

CategoryNovosti
Copyright (c) 2017-2018 Sportski Centar Igalo